Elisa Toimisto - Webmail eli Outlook Web App

Elisa Toimisto -palvelussa webmailista, eli selaimella käytettävästä sähköpostista, käytetään nimitystä Outlook Web App, lyhennettynä OWA. Outlook Web App vastaa ominaisuuksiltaan lähes täysin Outlook 2013 -työasemasovellusta.

Elisa Toimisto -palvelun Outlook Web App löytyy osoitteesta https://webmail.toimisto.elisa.fi.

Outlook Web App:in asetuksista voidaan tehdä muun muassa seuraavia asioita:

  • Vaihtaa salasanaa
  • Asettaa poissaoloilmoituksen
  • Luoda saapuville sähköposteille sääntöjä
  • Määrittää sähköpostin, kalenterin ja yhteystietojen asetuksia

Ohjeita Outlook Web App:in käyttöön

Sähköpostiohjelma vai selain

Elisa Toimisto -palvelu perustuu Exchange-sähköpostiin. Exchange sähköpostin etuna ovat tietojen synkronointi eri laitteiden kesken. Sähköposti, kalenteri ja yhteystiedot ovat samoja kaikissa laitteissa missä sähköpostia käytetään riippumatta käytetäänkö sähköpostia erillisellä sähköpostiohjelmalla tai webmaililla. Exchange mahdollistaa myös yrityksen yhteiset yhteystiedot, jakelulista ja kalenterien jakamisen.

Exchange-sähköposti on tuettu seuraavissa sähköpostiohjelmissa: Outlook 2013, Outlook 2010, Outlook 2007 ja Outlook for Mac 2011.

Jos käytössäsi on sellainen sähköpostiohjelma, mikä ei tue Exchangea, voi sähköpostin luoda perinteisinä IMAP-tilinä (ohje). Suositeltavampaa on kuitenkin tällöin käyttää Outlook Web App:ia selaimella jolloin käytettävissä on monipuolisemmat Exchangen ominaisuudet. Outlook Web App sisältää lähes täysin samat ominaisuudet kuin Outlook 2013.

Jos sähköpostia käytetään IMAP-sähköpostina eivät nämä Exchangen monipuoliset ominaisuudet ole käytettävissä.